EN HR DE

Pregled tehnologije

Ukratko, to je framework, odnosno aplikacijski okvir namijenjen razvoju web aplikacija koji se ne razlikuje previše od drugih za koje ste možda čuli. Međutim, Trikoder framework ima skup specijaliziranih dodataka koji nam omogućuju razvoj vrhunskih aplikacija za različita poslovna okruženja, poput news portala, online oglasnika ili aplikacija po mjeri, izrađenih kako bi oživotvorili vašu poslovnu ideju, a da pritom ne žrtvujemo fleksibilnost, performanse i sposobnost brzog razvoja web aplikacija bilo kojeg tipa.

S tehničkog stajališta, Trikoder framework potpuno je objektno orijentiran MVC framework, razvijen u PHP 5 programskom jeziku, i iako se najčešće koristi u paru s MySQL i PostgreSQL bazama podataka, nije vezan niti za jedno konkretno DB rješenje, već može koristiti praktički bilo koji odgovarajući sustav na tržištu. On sadrži sve glavne funkcionalnosti potrebne za brzi razvoj aplikacija, kao što su npr. automatsko stvaranje podatkovnog sloja i administracijskih sučelja te ORM. Trikoder framework također sadrži i kompletan sustav komponenti i proširenja, koji nam omogućuje laku prilagodbu najboljih postojećih rješenja vašim potrebama, te proces dizajna samog sustava čini urednim i gotovo jednostavnim procesom.

Sve se naše web aplikacije, nove ili postojeće, bez ikakvog problema prilagođavaju  najnovijim generacijama malenih ručnih računala, kao što su smartphone i tablet računala, koje ne predstavljaju nikakav problem za našu tehnologiju. Razvijamo iOS, Android i Windows phone 7 i 8 aplikacije koje koriste sadržaj postojećih web aplikacija, bez potrebe daljnjih modifikacija, jednostavno dodajući nove predloške prezentacijskom sloju postojećih web sustava.

Trikoder framework ima sve standardne funkcionalnosti nužne za tzv. rapid development, kao što su generiranje izvornog koda, automatska administracijska sučelja, fleksibilan sloj apstrakcije podataka, templating sustav itd. Sve su te funkcionalnosti razvijene prvenstveno za programere tako što pružaju maksimalan potencijal za rapid development, a da pritom ne ograničavaju slobodu programera da odaberu optimalan dizajn sustava.

Naša tehnologija razvijena je na takav način da je možemo koristiti za brzi razvoj bilo kojeg tipa aplikacija, kao i za još brže razvijanje bilo koje vrste aplikacije koju smo već ranije razvili (news portali, online oglasnici itd).

Svim aplikacijama koje smo razvili, bez obzira na to koliko se razlikuju jedna od druge, temelj je Trikoder framework. Ta ista tehnološka platforma pokreće visoko učinkovite news portale u regiji, kao što su vecernji.hrzurnal24.si, vijesti.me, kao i najveći hrvatski online oglasnik (i istodobno najveći hrvatski portal uopće) njuskalo.hr, novi austrijski kulinarski portal ichkoche.at i slovenski kulinarski portal jazkuham.si, stranicu najveće hrvatske fotografske agencije pixsell.hr te meteorološki portal vrijeme.net, da spomenemo samo neke od njih.

Svaka od tih implementacija ili je vodeća ili jedna od vodećih na tržištu, a većina ih ima promet za red veličine veći od svoje izravne konkurencije.

I dok smo mi sposobni izvesti bilo koji tehnički zadatak postavljen pred nas, i dizajnirati bilo kakav sustav prema vašoj želji, vi ste ti koji imate viziju onoga što želite postići. To je jedan od ključnih sastojaka potrebnih za realizaciju svakog velikog i uspješnog projekta. Smatramo da je osobito važno naglasiti da naša tehnologija ne nameće nikakav kalup koji bi ograničio klijentovu viziju, baš nasuprot, smatramo da je naš glavni zadatak viziju klijenta pretvoriti u tehničku realnost.

Naša je usluga stvoriti štogod ste vi zamislili, a da vas pritom ne ograničavamo tehnologijom. U osnovi, budemo li morali izumiti ili prilagoditi nešto jer je vama potrebna određena značajka, mi ćemo to i učiniti. Smatramo da je to jedna od naših najjačih kvaliteta i svakako je jedna koju vrijedi spomenuti.

Ovo je područje gdje se doista ističemo. Vrhunska tehnologija sama po sebi nije dovoljna, budući da alat ipak ne čini majstora. Mi posjedujemo stručnost i osobito iskustvo u cijelom nizu različitih tipova web aplikacija, što je vrlo rijetko u internetskoj industriji, posebice kada govorimo o područjima toliko značajno različitima kao što su news portali i online oglasnici, gdje smo razvili web aplikacije koje su vodeće na svojim tržištima.

Razvili smo velik broj web aplikacija i nikada nismo naišli na nešto što nismo mogli izvesti na ovaj ili onaj način. Kada kažemo da se nešto može izvesti, možete biti sigurni da smo to već radili, i to na najvišoj mogućoj razini, te da smo svjesni svih potencijalnih zamki i problema.

Ni jedan internetski projekt nikad nije završen do te mjere da mu u budućnosti nikad neće biti potrebne nove funkcionalnosti. To je priroda interneta kao medija koji se brzo mijenja i stalno raste. U tim je okolnostima ključno da je tehnološka platforma lako proširiva, a da se pritom ne žrtvuju njezina stabilnost i otpornost, i da ne postoji baš ništa što je nemoguće implementirati.

Upravo na tom polju naša platforma postiže izvrsne rezultate. Složene nove funkcionalnosti implementiraju se i postavljaju na produkcijske poslužitelje na tjednoj, čak i dnevnoj razini, i to za veliku većinu naših projekata. Našim klijentima to osigurava ostvarivanje tehnološke agilnosti koja im omogućuje da lako savladaju sve konkurentske pokušaje tehnološke prevage i time sami određuju tempo tehnološke utrke.

Naša tehnologija može podnijeti izrazito velike promete bez ikakvih problema i zastoja, što je s drugim tehnologijama često problem, posebice onima s kojima su programeri koji ih koriste upoznati tek iz druge ruke, npr. kada sami nisu dio razvojnog tima same platforme.

Također je važno napomenuti da su svi navedeni prometi ostvareni uz upotrebu minimalnog broja poslužitelja. Neki od prethodno spomenutih projekata rade samo na jednom aplikacijskom poslužitelju, a ni jedan ne radi na više od tri.

Odabrani radovi

rbainvest.hr

Rješenja po mjeri, PHP, MySQL, XHTML / CSS, JavaScript