EN HR DE

Proizvodi

Mi smo razvili neke od najvećih news portala u Hrvatskoj i regiji te smo trenutačno jedina tvrtka za razvoj interneta u Hrvatskoj koja je razvila više od dva news portala koji su ili vodeći na tržištu ili među vodećim informativnim portalima u čak četiri različite zemlje.

Vecernji.hr informativni je portal modularnog dizajna, bogat funkcionalnostima i multimedijskim sadržajima, s mogućnošću variranja izgleda naslovnica koje urednici lako mogu koristiti kada se za to pojavi potreba (izvanredne vijesti, priča u razvoju itd.). Multimedija u svakom obliku (slike, video zapisi itd.) prirođeni su ovoj platformi. Ista je platforma korištena za programiranje portala vijesti.me, vodećeg informativnog portala u Crnoj Gori koji je tri mjeseca od svojeg ponovnog lansiranja na Trikoderovoj tehnologiji udvostručio svoj promet.

Isto vrijedi i za portal zurnal24.si koji je jedan od najposjećenijih news portala u Sloveniji. Svi navedeni news portali imaju uređivačke procese prilagođene osobitostima svake redakcije. Smatramo da je to dobar primjer raznovrsnosti koje naša tehnologija može pružiti pri razvoju news portala.

Razvili smo njuskalo.hr, vodeći hrvatski portal za oglašavanje, i to vodeći ne samo na području online oglašavanja općenito nego i na području specijaliziranog oglašavanja automobila i nekretnina. Također je četvrta internetska stranica u Hrvatskoj s obzirom na tzv. reach i prema Gemius Audience istraživanju, prva u Hrvatskoj po ukupnom prometu.

Njegov prvi konkurent ima mjesečni promet niži za red veličine. Sustav sadrži sve „klasične“ osobine oglasnika, poput hijerarhijskog pregledavanja i specijaliziranih oglasnih razreda od kojih svaki ima svoj posebni skup podataka, svoje posebne filtre i osobine pretraživanja i, naravno, svoj poseban način prikazivanja po kojem se jedan oglasni razred može u potpunosti razlikovati od drugoga. On može sadržavati posve nove funkcionalnosti (na primjer, Google Maps ili 3D panoramske prikaze stanova ili kuća itd.) i prirodno podržava sve vrste multimedije.

Portal njuskalo.hr također sadrži i specijalizirana pozadinska sučelja za krajnje korisnike s velikim brojem naprednih opcija za ažuriranje sadržaje, kontrolu kvalitete, integraciju sa SAP sustavom, integraciju s vanjskim službama kao što su Eurotax, automatiziranu izmjenu sadržaja, podršku poslovnom modelu plaćanja unaprijed itd.

Smatramo da je važno spomenuti i sam poslovni model. Držimo da ne postoji „jedan za sve“ poslovni model za oglasnike i sigurni smo da bi bilo koja druga implementacija naše oglasničke tehnologije u tom vidu bila posve drukčija od portala njuskalo.hr.

Upravo smo zbog toga dizajnirali i razvili modularnu „odjeljivu“ logiku poslovnog modela koja se može razviti i prilagoditi baš vama. Smatramo da je od ključne važnosti da se vaše poslovanje ne prilagođava i oblikuje prema našoj tehnologiji, nego da to bude obratno. Naša tehnologija trebala bi oživjeti vašu viziju u njezinu izvornom obliku jer je upravo ta vizija ono što vas razlikuje od drugih.

Ovdje sve prolazi i možda će zvučati umišljeno, ali mi možemo razviti praktično sve. Služeći se vlastitom osnovnom tehnološkom platformom, razvili smo pixsell.hr, internetsku stranicu vodeće hrvatske fotografske agencije; bika.net, portal za poslovno umrežavanje; jazkuham.si i ichkoche.at, višejezične kulinarske portale optimizirane za brzi ulazak na nova tržišta; nekoliko specijaliziranih portala posebno prilagođenih osobama s oštećenjima vida; meteorološki portal vrijeme.net i tako dalje.

Smatramo da je u razvoju rješenja prema narudžbi ključno to što Trikoder pruža tehnološku stručnost upravljanja razvojem i ideje, dok klijent ima snažnu viziju. Tu se stvara sinergija i tu je ključno da mi ni na jedan vaš zahtjev ne odgovorimo „to nije izvedivo“. Možda nije izvedivo na način na koji ste vi to prvotno zamislili, ali mi ćemo kroz suradnju s vama vašu originalnu ideju ostvariti na ovaj ili onaj način.

Usluge

Ovo je proces gdje zajedno definiramo sustav koji točno odgovara vašim zahtjevima i, što je još važnije, vašim željama i poslovnim ciljevima. Taj proces u osnovnim crtama teče ovako:

Vi opišete funkcionalnosti i, što je još važnije, ciljeve koje želite postići, i onda mi predložimo sustav koji je, po našoj prosudbi, najbolji način za postizanje tih ciljeva. Ovdje govorimo o zahtjevima tipa: „Potrebno mi je da moji administratori brzo vide novo predane stavke,“ a ne o zahtjevima tipa: „Potreban mi je popis stavaka poredan po datumu.“ Prvi je zahtjev scenarij upotrebe, dok je drugi zahtjev uputa o implementaciji, a na temelju našeg iskustva, dizajniranje sustava oko scenarija upotrebe sustava daje daleko bolje rezultate. Naravno, ako vi insistirate na tome da se nešto uradi na način kako vi želite, mi ćemo to i napraviti i pružiti vam sve potrebne tehničke savjete.

Dizajn sustava ponavljajući je proces koji pomalo nalikuje igranju stolnog tenisa - mi izradimo nacrt sustava, vi ga pregledate i komentirate uz pomoć suvremenih online alata za suradnju i nakon nekoliko takvih ponavljanja, dođemo do nacrta sustava koji će zadovoljavati vaše zahtjeve. Taj proces također podrazumijeva potrebnu poslužiteljsku infrastrukturu i detaljiziranje samog projektnog plana.

Prvi dojam o vašoj internetskoj stranici oblikuje se u prvih nekoliko sekunda. Jasno je da posjetitelji ne mogu iskusiti iskoristivost i kvalitetu sadržaja u tako kratkom vremenu. Stvaranje vizualno privlačne i brze internetske stranice može u konačnici utjecati na percepciju posjetitelja o vašoj tvrtki i vašem proizvodu.

Bilo da koristite Trikoder tehnologiju za rad svoje internetske stranice ili ne, mi vam možemo osigurati dizajn i bogate usluge medijske proizvodnje koji su u skladu sa suvremenim standardima. Možemo vam pružiti inteligentno i funkcionalno rješenje prilagođeno vašim poslovnim potrebama, bez obzira na to gradite li news portal, društvenu mrežu, korporativnu internetsku stranicu ili nešto potpuno drukčije.

Proces se sastoji od početnih zahtjeva klijenta na temelju kojih mi možemo započeti istraživanje i kreativni proces. Nakon proučavanja i upoznavanja tehničkih rješenja koja će pokretati vaš projekt, sve kreativne i tehničke ideje (kao što su korištenje animacije i efekata) bit će uvrštene u detaljnu specifikaciju projekta koja kao takva postaje „biblija“ za stvaranje opsežnog nacrta i shema internetske stranice.  Nakon procesa izrade shema, krećemo u detalje: dodavanje oblika, boja, detalja i grafičkih elemenata koji će osigurati ugodno iskustvo za krajnjeg korisnika i profesionalan izgled vašeg dizajna. Tijekom tog procesa, uvijek imamo na umu prvotni cilj klijenta kao i ciljnu javnost te vodimo računa o tome da poštujemo smjernice u vidu vizualnog identiteta.

Novi uređaji koje pokreću iOS i Android operativni sustavi, a posebice tablet računala kao što je iPad, pomiču granice prijenosne isporuke sadržaja prema novim, još nedosegnutim područjima. Iako svi naši internet projekti sadrže određene funkcionalnosti za smartphone-ove, smatramo da su originalne aplikacije za ove uređaje jedan od najvažnijih trendova na današnjem tehnološkom tržištu i da će njihova važnost samo rasti u budućim mjesecima i godinama.

Upravo zato Trikoder razvija i pruža cijeli spektar originalnih iOS, Android i Windows Phone 7 i 8 aplikacija. Trenutačno u trgovinama imamo više od tucet aplikacija za uređaje koji se zasnivaju na iPhone, iPad, Android i Windows Phone 7 i 8 sustavima i taj broj svaki mjesec raste.

I konačno, budući da naša stručnost nije ograničena „samo“ na razvoj aplikacija za smartphone/tablet računala, nego nudimo i cijeli spektar visoko složenih i visoko učinkovitih internetskih aplikacija/platformi. Možemo vam ponuditi potpuna rješenja koja se kreću od lakih samostojećih aplikacija do složenih aplikacija temeljenih na robusnim i skalabilnim web servisima.

Ni jedan razvoj projekta nikada ne završi do te mjere da mu nove značajke i izmjene postojećih nikada više neće biti potrebne. Razlog je tomu priroda interneta kao medija koji se stalno mijenja. Naši sustavi dizajnirani su upravo sa stalnim unaprjeđenjima i modifikacijama na umu, što održavanje čini organskim proširenjem procesa razvoja.

Prema našem mišljenju, baš kao što su dizajn i faze razvoja važne u prvotnom pozicioniranju i odjeku vašeg projekta, važno je i održavanje, ako ne i važnije, da biste bili korak ispred konkurencije.

Odabrani radovi

Croatia osiguranje

HTML5 / CSS3, JavaScript, Dizajn